Social

#refugiati Romania #refugiati #emigranti #cazare #romania

Refugiatii sosesc in Romania! Unde vor fi cazati

In luna martie urmeaza sa soseasca in Romania un val de refugiati de pe teritoriul uniunii Europene.

Potrivit sefului Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI), Viorel Vasile, vor sosi 160 de persoane din Italia si 135 din Grecia.

Dintre acestia, 15 imigranti din Siria, Pakistan si Irak vor fi cazati in Bucuresti, in centrele speciale. Asta, dupa ce anul trecut Romania s-a angajat sa primeasca 1800 de emigranti.

Potrivit libertatea.ro, IGI are un plan de actiune in caz de urgenta pentru gestionarea unui flux masiv de refugiati.

"Anul trecut s-a luat decizia, la nivelul UE, ca Romania sa participe la relocarea mai multor refugiati din Italia si Grecia. in acest moment, in urma legaturii cu cele doua tari, s-a ajuns la 160 de persoane din Italia si 135 din Grecia. Noi am inaintat scrisori de intentie, au fost efectuate verificarile de rigoare, asteptam sa fie trimise aceste persoane catre Romania. Totul depinde doar de colegii din cele doua tari. De asemenea, s-au luat masuri pentru a suplimenta cele 950 de locuri de cazare aflate in cele sase centre de azil. In acest moment, gradul de ocupare este de 11%, ceea ce inseamna ca avem o marja destul de sigura. Vom mai putea suplimenta, asa cum am mai spus, cateva locuri, iar in perioada urmatoare voi prezenta conducerii Ministerului de Interne rezultatul evaluarii pe care am dispus-o, astfel incat sa putem propune si masuri pe termen scurt, dar si solutii pe termen lung, astfel incat Romania sa faca fata, daca va fi nevoie, unui flux masiv de imigranti", a precizat seful IGI, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: kissfm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea