Social

Recomandari pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare

Zilele calduroase aduc cu sine si inmultirea cazurilor de imbolnavire prin toxiinfectii alimentare sau alte boli digestive . Din acest motiv, Ministerul Sanatatii Publice recomanda populatiei evitarea prepararii alimentelor cu mai mult de doua-trei ore inaintea consumului.In cazul in care nu se pot asigura conditiile de temperatura necesare pastrarii alimentelor preparate, consumarea alimentelor pregatite pentru sugari se va face imediat dupa prepararea lor, fara a fi reincalzite sau pastrate la frigider. De asemenea, e necesara spalarea atenta a recipientelor in care se realizeaza prepararea alimentelor , inainte de fiecare masa si dupa folosirea toaletei. Printre recomandarile facute de MSP se mai regasesc spalarea legumelor si fructelor inainte de a fi consumate, evitarea consumarii alimentelor vandute pe strada, precum inghetata, prajiturile, produsele de patiserie, hot-dog-ul si micii. MSP atrage atentia si asupra igienei repetate a mainilor precum si asupra spalarii vaselor ori de cate ori este necesar inaintea prepararii produselor alimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea