Social

#hoti buzunare #trafic aglomerat #ratb sarbatori #metrou sarbtori #program circulatie

Recomandari de Sarbatori: atentie la buzunare si la cum circulati!

An de an, febra sarbatorilor transforma Bucurestiul intr-un adevarat furnicar. Traficul devine insuportabil, magazinele se umplu pana la refuz cu clienti iar spitalele devin supraaglomerate din cauza celor care fac tot felul de excese.

Fara sa lipseasca din peisajul sarbatorilor, de undeva din umbra, politistii va sfatuiesc sa nu depasiti coloana de autovehicule oprite la semafor, sa nu opriti autoturismul in locurile unde acest lucru este interzis si sa nu claxonati inutil si respectati semnalele agentilor de Politie rutiera , scrie Jurnalul National.

In plus acestia va cer sa adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei), sa folositi corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic.

Atentie la buzunare!

In schimb, ni s-a promis ca peste 20.000 de politisti si 6.000 de jandarmi sunt in misiune de sarbatori. Fortele de ordine sunt prezente in zona bisericilor, a parcurilor, a discotecilor si a zonelor turistice. Aveti mare grija la buzunare daca nu vreti sa ramaneti cu burta goala si cu buza umflata de sarbatori.

Daca plecam pentru mai multe zile, trebuie sa verificam incuietorile si sa ne asiguram ca am inchis toate geamurile, inclusiv usa de la balcon - daca e cazul. Trebuie verificate chiar si gurile de aerisire, pentru ca hotii s-au specializat si au metode noi. Cheia nu trebuie lasata la indemana oricui.

Nu lasati in casa bijuterii sau sume mari de bani. Masina e bine sa aiba sistem de alarma, iar locul de parcare trebuie sa fie la vedere, intr-un loc bine iluminat.

Atentie la frontiera!

Peste 3.000 de politisti de frontiera vor fi mobilizati de sarbatori pentru a face fata numarului mare de calatori preconizat in punctele de trecere, in special la granitele cu Ungaria si Bulgaria.

In luna decembrie a anului 2007, aproximativ 3 milioane de persoane au trecut frontiera, dintre care peste 1,8 milioane au fost cetateni romani - 970.000 dintre acestia, pe sensul de intrare in tara, iar 830.000, pe sensul de iesire. Totodata, aproximativ 1,2 milioane de cetateni straini au trecut, in acelasi timp, frontiera, in ambele sensuri.

Metrouri suplimentate

In perioada sarbatorilor, metroul va circula in zilele de 25-26 decembrie, respectiv 1 si 2 ianuarie ca in zilele de week-end si sarbatori legale , la intervale de 12-15 minute. In rest, metroul va circula conform graficului normal. Metrorex va introduce trenuri suplimentare in functie de numarul calatorilor.

RATB nonstop de Revelion

Mijloacele de transport de suprafata de pe 28 de trasee vor circula fara oprire in noaptea de Revelion , la intervale de jumatate de ora. In zilele de 25 si 26 decembrie si intre 1 si 4 ianuarie frecventa lor va fi mai mica, precum in zilele de duminica. Liniile de tramvai pe care bucurestenii le vor putea folosi in noaptea de Revelion sunt 5, 7, 16, 20, 21, 27, 32, 34, 41, 44, 45 si 55. Autobuzele liniei 104 vor circula pe un traseu scurtat, intre Stadionul National "Lia Manoliu" si Piata Unirii, iar cele ale liniei 123 doar intre CET Sud Vitan si Piata Unirii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea