Social

#recensamant #profesori #populatie

Recensamant 2011: Ce vrea statul sa afle despre romani

Statul pregateste recensamantul din 2011. Afla ce informatii iti vor cere recenzorii in luna martie.

In numai patru luni, romanii vor fi supusi unui nou recensamant . Ultimul recensamant al populatiei a avut loc in anul 2002.

Recenzorii vor avea de completat cel putin trei formulare cu zeci de rubrici pentru fiecare gospodarie , potrivit Capital.ro.

Romanii vor fi nevoiti sa raspunda la intrebari legate de locul de munca, despre viata personala - daca traiesc sau nu in ”uniune consensuala” (concubinaj) si daca au probleme cu vederea , auzul, mersul ori memoria.

Informatiile adunate in cadrul recensamantului vor face referire si la persoanele plecate dintr-o gospodarie, pe termen scurt (sub un an) sau lung (peste un an). Recenzorii vor fi obligati sa ceara informatiile de baza despre acestea, dar si informatii despre unde, cand si de ce au plecat.

Un alt punct de interes in recensamant vor fi locuintele. Informatiile cerute romanilor se refera la dotarile si utilitatile fiecarei locuinte.

Recensamantul va avea loc in perioada 12- 21 martie 2011 . Deoarece cei mai multi cenzori vor fi cadre didactice , sistemul de invatamant va intra in vacanta pentru o saptamana. Recenzorii vor fi platiti cu 50 de lei brut pentru fiecare zi de activitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea