Social

Recalcitrantul Miron Cozma a primit aviz de buna purtare

Miron Cozma a primit certificat de buna purtare si ar putea iesi curind din inchisoare, desi un raport al Ministerului Justitiei constatase ca-i umilea pe gardieni si beneficia de un tratament preferential. Doar unul dintre membrii comisiei s-a opus eliberarii lui Cozma pe motiv ca fapta pentru care acesta a fost condamnat este foarte grava.

La Timisoara, o comisie, formata din sapte persoane a decis ca Miron Cozma poate reveni in libertate. Presedintele comisiei, procu-rorul Camelia Gazetovici, a fost singura care s-a opus. S-a dat aviz favorabil eliberarii in baza unui proces-verbal intocmit in urma cererii facute de Miron Cozma. El are, oricum, 504 zile de puscarie in plus fata de minimul legal pentru elibe-rarea conditionata, ne-a declarat Ioan Bala, seful penitenciarului din Timisoara, membru si el in comisia care a luat in discutie eliberarea lui Cozma. Avizul nostru a fost trimis ultimei instante care l-a judecat. Magistratii vor hotari, a mai spus Ioan Bala. Judecatoria Timisoara va lua in discutie astazi cazul Cozma. Sentinta judecatoriei poate fi atacata cu recurs.

Recalcitrant fara raport

Directorul Penitenciarului Timisoara, inspector principal-sef Ioan Bala, ne-a declarat ca la dosarul lui Cozma sint peste 50 de rapoarte de recompensare, adunate de prin penitenciarele pe unde a fost mutat. Miron Cozma nu are la dosar nici un raport de , ne-a mai declarat Bala. Potrivit datelor din dosar, la capitolul activitati socio-educative a cintarit greu faptul ca Miron Cozma a fost responsabil de camera si se ocupa de organizarea activitatilor sportive pentru ceilalti detinuti . Potrivit traditiei, seful de camera este ales de membrii celulei si are rolul de curea de transmisie intre gardieni si detinuti. Tot el le prezinta gardienilor eventualele probleme ale detinutilor. Ca responsabil cu sportul, Cozma era cel care organiza competitii sportive intre detinuti si ii planifica pentru sportul ales, in functie de terenurile libere.

Cozma ii umilea pe gardieni

Un raport al Ministerului Justitiei, dat publicitatii in aceasta primavara, releva ca in perioada in care a fost detinut la Rahova, Cozma ii sicana pina la umilire pe unii dintre gardieni si le cerea sa nu-l deranjeze. In plus, a avut dreptul de a-si alege colegii de camera, de a-si stabili programul, de a purta o anume tinuta, de a detine obiecte interzise, de a da telefoane zilnic si pe durata nelimitata si a avut acces la unele spatii si dotari interzise altora. In urma acelui raport a fost demisa intreaga conducere a Penitenciarului Rahova, in frunte cu directorul Carmen Mihail.

6-1 pentru Cozma

Procurorul Camelia Gazetovici s-a opus eliberarii lui Cozma, invocind ca fapta pentru care acesta se afla la puscarie, subminarea puterii de stat, este extrem de grava. Nu pot sa va dau detalii despre caz pina nu ajunge in instanta. La noi regulile sint mai stricte. Ceea ce va pot spune este ca are o caracterizare foarte favorabila primita de la penitenciarele la care a fost. Ceea ce aparea la procesul-verbal este ca pentru buna purtare a primit nu mai putin de 50 de recompense. Nu stiu in ce-au constat acestea, dar cind se ajunge in instan-ta va fi totul anexat la dosarul care va fi facut public, a mai precizat procurorul Camelia Gazetovici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea