Social

#realitatea tv #cna #traian băsescu

Realitatea TV, somata de CNA

Postul de televiziune Realitatea TV a fost somat public de CNA pentru incalcarea legii audiovizualului, dupa reclamatia Presedintiei legata de o informatie "tendentioasa, mincinoasa" si care "poate aduce prejudicii de imagine presedintelui Romaniei". Totul a pornit de la un titlu pe ecran, din 21 august, "Geamanu: Am facut afaceri de 25 de milioane dolari cu T. Basescu ".

Incidentul care a cauzat somatia a avut loc in emisiunea "Realitatea te priveste", moderata de Andreea Cretulescu, din data de 21 august, ora 20:00.

Subiectul emisiunii, "Afacerile familiei Basescu", a fost discutat printr-o interventie telefonica a lui Cristian Geamanu, unul dintre asociatii lui Mircea Basescu la firma Desintco.

Titlurile contestate sunt, potrivit CNA, "Miza contractelor cu armata: sute de milioane de euro!", "Afacerile familiei Basescu, Geamanu: Am facut afaceri de 25 de milioane de dolari cu T. Basescu", "Afacerile s-au derulat in perioada in care T. Basescu era la Ministerul Transporturilor".

Geamanu a protestat impotriva titlului de pe ecran care a aparut dupa interventia lui. "Eu nu am facut afaceri cu Traian Basescu de 25 de milioane de dolari cum apare la televizor. (...) Am adus program cu Banca Europeana de 25 de milioane de dolari pentru executia unui terminal de cereale in perioada cand, coincidenta, Traian Basescu era ministrul Transporturilor. Sa se revina asupra acestei afirmatii".

Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Valeriu Turcan , a trimis CNA o adresa imediat dupa emisiune in care acuza postul de televiziune de promovarea unei informatii mincinoase.

Realitatea TV a fost somata pentru incalcarea art. 3, alin. 2 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea