Social

"Razboiul" pescuitului in Delta continua

Administratia Rezervatiei Biosferei Dunarii va prelungi permisele de pentru localnici.

acuza faptul ca modificarile aduse legii pescuitului contravin intereselor populatiei din Delta .

, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), a declarat ca pescuitul familial din Delta Dunarii, instituit ca o masura de protectie sociala , nu va fi afectat de modificarile aduse legii pescuitului prin OUG 23/2008. "ARBDD a inceputavizarea, pentru anul 2008, a permiselor de pescuit familial. Am solicitat primariilor din Delta sa adune de la localnici permisele de pescuit familial emise anterior de ARBDD si sa le trimita la ARBDD pentru a fi prelungite cu un an", a declarat Paul Cononov .

Guvernatorul a mai declarat ca isi asuma o posibila incalcare a OGU 23/2008 care a exclus aceasta forma de pescuit de subzistenta din Delta Dunarii.

Conform Ordonantei 23/2008, ARBDD nu mai are calitatea de administrator al resurselor piscicole din Delta si, ca atare, nu mai emite autorizatii sau permise de pescuit pe teritoriul rezervatiei. Octavian Popa, comisar general al Garzii Nationale de Mediu, a declarat ca modificarile aduse legii pescuitului s-au realizat fara consultarea asociatiilor de pescari si contravin intereselor populatiei din Delta.

" Gheorghe stefan , presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA), face jocul unor  cercuri de interese din Delta in detrimentul populatiei din aceasta zona, care-si castiga existenta din pescuit. Vom solicita Guvernului sa modifice aceasta ordonanta si sa ia masuri impotriva presedintelui ANPA", a declarat Octavian Popa.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea