Social

#somaj #someri #rata somajului #rata #zona euro #nivel rata somaj

Rata somajului, un nou nivel-record in luna martie in zona euro

In luna martie, rata somajului a atins un nou nivel-record, de 12,1%, comparativ 12% in luna februarie, fapt ce pune noi presiuni asupra Bancii Centrale Europene, care este nevoita sa adopte noi masuri de sprijinire a economiei.

"Cresterea puternica a numarului de persoane care nu gasesc loc de munca nu poate fi ignorata, deoarece este cea mai ampla fragmentare care are loc in Europa. Este chiar mai grav in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor", a declarat vicepresedintele BCE, Vitor Constancio.

Astfel, in zona euro, numarul somerilor s-a ridicat, in luna martie, la 19,1 milioane de persoane, in timp ce in UE totalul este de 26,52 milioane de persoane, potrivit datelor furnizate de Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, rata somajului a ramas constanta in luna martie, la 10,9%.

Cele mai scazute rate de somaj au fost in Austria, cu 4,7%, si Germania, cu 5,4%, iar cea mai mare rata a somajului a fost inregistrata in Grecia, in luna ianuarie, de 27,2%.

In ceea ce priveste rata somajului in randul tinerilor, aceasta a fost de 24% in zona euro in luna martie, in usoara scadere in comparatie cu ansamblul celor 27 de state al UE.

Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea