Social

#SUA acord Paris #acord de al Paris #Emmanuel Macron #donald trump

Raspunsul lui Emanuel Macron pentru Trump dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris 

Joi seara, presedintele SUA, Donald Trump,  a anuntat ca SUA se retrag din '"Acordul pentru protejarea Climei"' de la Paris. Documentul, semnat de Barack Obama si de alti 194 de presedinti de stat, este menit sa reduca efectele emisiilor de gaze. Decizia lui Donald Trump a fost aspru criticata de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, fiind calificata drept o mare greseala si chiar o amenintare la adresa intregii omeniri.  

“Eu lupt in fiecare zi pentru maretul popor al acestei tari, asa ca, pentru a-mi putea indeplini datoria solemna de a proteja tara si pe cetatenii ei, Statele Unite se vor retrage din Acordul pentru clima de la Paris, a anuntat presedintele SUA! 
Donald Trump, care, in trecut, a declarat ca nu crede in incalzire globala, s-a aratat dispus sa renegocieze acordul actual ori sa adere la unul nou.
“Ca o persoana preocupata profund de mediul inconjurator, fiindca asta sunt, nu pot sa sprijin cu buna stiinta o intelegere care pedepseste Statele Unite, fara a impune obligatii serioase celor mai mari poluatori din lume”, a mai spus Trump, care si-a justificat decizia spunand ca acordul pentru clima de la Paris este, in esenta, o redistribuire a avutiei americane catre alte tari. Si ca, pe termen lung, Statele Unite vor pierde sase milioane si jumatate de locuri de munca din industria auto, cea a petrolului si cea a mineritului, si trei mii de miliarde de dolari din PIB.

 Presedintele Frantei Emmanuel Macron a calificat drept o greseala pentru Statele Unite si pentru planeta retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, a precizat ca acordul nu este renegociabil si i-a invitat pe oamenii de stiinta, pe inginerii si pe antreprenorii americani sa vina in Franta pentru a lucra impreuna in vederea gasirii unor solutii concrete pentru mediu.


El si-a rostit declaratia in limba franceza, dar a transmis si un mesaj in limba engleza, incheind cu formula "Make the planet great again", similara sloganului presedintelui SUA Donald Trump, "Make America great again".
“Va spun ferm in aceasta seara. Nu vom renegocia un acord mai putin ambitios. In niciun caz", a subliniat presedintele francez, relateaza news.ro.

El a transmis Statelor Unite ca nu exista un "plan B" in acest caz, pentru ca nu exista "o planeta B", precizand ca respecta decizia SUA, dar ca o regreta. "Franta crede in voi. (in SUA - n.r.), lumea intreaga crede in voi, dar nu gresiti in privinta climei; nu exista un plan B, pentru ca nu exista o planeta B”, a spus Macron.
Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea