Social

#sport #copii #vaccinare #educatie #mic dejun #agresiuni #raport UNICEF

Raport UNICEF: Jumatate dintre copiii din Romania sunt batuti si injurati

Jumatate dintre copiii din Romania sunt batuti, injurati si traiesc in familii cu o situatie financiara precara, arata statisticile unui raport realizat de UNICEF.

Conform raportului UNICEF, Romania se regaseste pe locul 29 din 29 de tari industrializate incluse in studiu. De asemenea, potrivit rezultatelor cercetarii, nu a fost gasita nicio relatie intre PIB-ul per capita si bunastarea copiilor.

In Romania, 23,6% din copii sunt saraci, iar 40% din ei spun ca familia lor are bani foarte putini. Totodata, raportul UNICEF arata ca 42,41% din copiii romani sunt implicati in batai, iar 41,04 sunt agresati fizic de altii. In ceea ce priveste educatia copiilor, Romania ocupa tot ultimul loc intre cele 29 de tari incluse in raport.

Potrivit aceluiasi raport, 14,78% din copiii romani sunt obezi, 40,63% mananca fructe si doar 45,34% mananca micul dejun. Totusi, cel mai ingrijorator rezultat este faptul ca doar 19,61% dintre copiii romani fac sport.

In schimb, singurul capitol in care au fost vazute rezultate pozitive este sanatatea, rata vaccinarilor la copiii romani impotriva celor mai frecvente boli fiind de 96%.

Din pacate insa, acelasi studiu arata ca 30,71% din adolescente devin mamici, 10,60% din minori fumeaza, 17,50% beau alcool, in timp ce 6% se drogheaza cu canabis.

Sursa foto:imparte.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea