Social

#cfr #tren #servicii

Raport de evaluare: Calitatea serviciilor din sistemul feroviar este critica

Se stie ca sistemul feroviar este in situatie critica. Infrastructura invechita pune in pericol vietile calatorilor. In plus, este vorba si de lipsa unei actiuni din partea managementului CFR. Toate acestea sunt cuprinse intr-un raport de evaluare realizat de companiile de audit si consultanta impreuna cu Cancelaria Primului Ministru.

Conducerile companiilor din sistemul feroviar nu au sisteme eficiente de management, iar calitatea serviciilor este critica, din cauza infrastructurii invechite, se arata in raportul companiilor de audit si consultanta. Anul trecut, finantarea totala a statului pentru sistemul feroviar s-a ridicat la circa 578 milioane de euro din care 270 milioane de euro au constituit subventii directe pentru pierderi operationale.

Cele trei companii principale ale CFR au avut venituri de aproximativ 890 milioane de euro, in timp ce costurile au ajuns la 1,29 miliarde de euro. In plus, sistemul actual de finantare este lipsit de transparenta si nu este aliniat la standardele Uniunii Europene, se arata in document.

Reprezentantii din domeniu recunosc situatia critica cu care se confrunta sistemul feroviar romanesc. Subfinantarea cronica si politica proasta de intretinere si modernizare a infrastructurii din Romania, conduce la construirea unui sistem de transport nesigur si neatractiv pentru cetatean, a declarat pentru Gardianul, secretarul general al Asociatiei Industriei Feroviare din Romania, Stefan Roseanu.

Raportul de evaluare a celor trei companii din sistemul feroviar - CFR Infrastructura , CFR Marfa si CFR Calatori - a fost realizat la inceputul acestui an de cancelaria Primului Ministru impreuna cu firmele de audit si consultanta McKinsey si Pricewaterhouse Coopers.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea