Social

Rapirea unei fete de milionar, dejucata

Andreea Serban, fiica in varsta de 18 ani a primarului de Slanic Moldova , urma sa fie rapita in cursul saptamanii trecute de un cetatean austriac de 58 de ani contra unei recompense de 2,5 milioane de euro.

Rapitorul, austriacul Wolfgang Schwarz, a fost prins in flagrant dupa ce a fost denuntat de romanii care urmau sa-i fie complice. Acesta este singurul campion austriac la patinaj artistic si cunostea familia Serban din urma cu trei ani.

PLANUL. Tatal fetei este socat de intamplare si spune ca nu si-ar fi imaginat niciodata un astfel de scenariu. Planul rapirii ar fi fost pus la cale impreuna cu cativa infractori englezi, dar pentru a-l duce la bun sfarsit austriacul a apelat si la cativa romani. Prima data acestia l-au inregistrat pe fostul campion olimpic pe telefonul mobil. "Apoi s-au dus la apartamentul fetei mele, i-au lasat un bilet in usa in care au notat un numar de telefon mobil cu rugamintea ca eu, tatal ei, sa-i contactez de urgenta. Fata m-a sunat si eu la randul meu le-am dat telefon. Cand mi-au spus despre ce-i vorba, nu mi-a venit sa cred. Apoi i-am rugat sa se duca sa povesteasca totul la Politie, iar acestia i-au organizat lui Wolfgang un flagrant si din cate stiu eu l-au si retinut", ne-a spus Andrei Serban , primar la Slanic Moldova.

PRIETENIE. Tot Andrei Serban ne-a povestit ca familia sa se cunostea cu austriacul din urma cu trei ani, data la care s-a dus cu fiica sa si sotia in Viena pentru a-i cauta acesteia o scoala unde sa urmeze cursurile de liceu. "De fapt, eu m-am cunoscut cu el la agentia imobiliara de la care am inchiriat apartamentul in care sta Andreea. A intrat in vorba cu mine si cartea lui de vizita m-a impresionat, nu putea decat sa ma onoreze o asemenea prietenie. Nu mi-as fi putut inchipui ca ar putea recurge la asa ceva, mie mi-au spus romanii aceia la telefon ca Wolfgang urma sa-mi ceara drept rascumparare suma de 2,5 milioane de euro. Doamne!, e nebun omul, de unde naiba sa fi avut eu atatia bani sa-i dau?", ne-a declarat Andrei Serban, inca siderat de cele intamplate. El a mai precizat ca, in momentul de fata, fiica sa este in tara, fiind in acanta si ca nici acum nu stie cine sunt romanii care l-au avertizat despre planul de rapire. In ceea ce-l priveste pe rapitor, acesta are nenumarate antecedente in traficul de carne vie, fiind chiar condamnat in 2002. Agentiile de presa austriece il citeaza pe avocatul lui Schwarz, care spune ca, pana la urma, acesta ar fi recunoscut ca a fost implicat in planul de rapire a fetei de 18 ani si ca intentiona sa ceara o recompensa de 3 milioane de euro. De asemenea, Austria Press Agency mai citeaza o alta declaratie a fostului campion olimpic prin care acesta sustine ca se cunostea cu tatal fetei.


CINE ESTE ANDREI SERBAN?
Andrei Serban este unul dintre cei mai cunoscuti lideri PSD din Bacau, cumatru cu Miron Cozma, prieten si fin al lui Corneliu Iacobov, caruia i-a fost de altfel si partener de afaceri pana anul trecut, cand, in urma alegerilor, Andrei Serban a ajuns primar in statiunea Slanic Moldova si a renuntat la afaceri. Cel putin de fatada, in acte, toata 0 lui fiind data de pomana la diverse rude, prieteni sau angajati ai sai. El spune ca nu mai este interesat in nici un fel de afacerile sale si ca spera doar ca la terminarea mandatului, daca nu va mai candida inca o data pentru postul de primar, cei care au primit degeaba o avere uriasa de la el sa i-o returneze la fel de infloritoare ca la predare. Andrei Serban a fost, alaturi de Corneliu Iacobov, printre actionarii firmei SC Vradicor Financiar Group, care a achizitionat de la stat societatea Perla Moldovei in 1999 cu aproximativ 8 miliarde de lei. De asemenea, el a mai figurat ca actionar in mai multe societati, fie in parteneriat cu nasul sau de cununie, fie de unul singur sau cu apropiati ai sai. Legatura cu actualele evenimente de la Viena se poate face prin intermediul societatii Rafo GMbH, unde era de asemenea actionar, alaturi de Iacobov. Societatea era menita sa intermedieze transportul titeiului cu mijloacele de transport terestre in Europa si fusese infiintata la sugestia lui Razvan Temesan, consilierul lui Corneliu Iacobov. Andrei Serban a fost implicat de-a lungul anilor in diverse scandaluri care s-au lasat nu de putine ori cu bataie. Cel putin in ultima vreme, el s-a linistit si spune ca se ocupa doar de treburile administrative ale orasului al carui primar este.



EX CAMPION, RECIDIVIST


Austriacul Wolfgang Schwarz ( foto ), de 56 de ani, a cucerit titlul de campion olimpic la patinaj artistic in anul 1968, la Grenoble, in Franta. In octombrie 2004, fostul campion a fost chemat in fata unui tribunal din Viena, fiind acuzat de trafic de fiinte umane . In primavara lui 2004, Schwarz a incercat sa oblige doua tinere din Lituania sa se prostitueze. Fostul campion, bolnav de cancer, mai fusese condamnat in 2002 la 18 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a obligat cateva tinere din Tarile Baltice sa se prostitueze intr-un bordel din Viena, capitala Austriei. (Radu Crivat)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea