Social

Rapirea, dupa Basescu

Vizita presedintelui Traian Basescu in Irak a fost organizata in mare secret, dovada ca de ea s-a aflat dintr-o relatare ulterioara evenimentului, transmisa dupa orele prinzului de Radio Romania Actualitati , care are in Irak un corespondent permanent. Potrivit informatiilor oficiale, dupa sosirea pe aeroportul din Tallil, presedintele Basescu s-a imbarcat, impreuna cu delegatia, in trei elicoptere de lupta ale coalitiei internationale si s-a deplasat la Ad Diwanyah, zona unde actioneaza, in cadrul Diviziei Multinationale Centru-Sud, condusa de Polonia, militarii romani din detasamentul de geniu si de informatii. La Ad Diwanyah, seful statului roman s-a intilnit, potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, cu generalii George W. Casey Jr., comandantul Fortei Multinationale pentru Irak, si cu generalul Waldemar Krzypczac, comandantul Diviziei Multinationale Centru-Sud. Aici, presedintele a anuntat ca Romania va ramine in Irak doar pina cind va fi democratie si s-a referit explicit la contributia pe care Romania, prin armata ei, o aduce in instaurarea democratiei in diverse tari ale lumii.
Urmatorul punct de pe agenda presedintelui in Irak a fost Cimpul Mittica, unde se afla desfasurat Batalionul 2 Calugareni si compania de Politie Militara. In continuare, luni, Basescu si delegatia care l-a insotit au ajuns in Afganistan, intilnindu-se la Kandahar cu militarii Batalionului 300 Infanterie Sfintul Andrei, dar si cu o delegatie oficiala formata din generalul Jason K. Kamya, noul comandant al Fortei Multinationale Intrunite, cu comandantul Brigazii 3 Bronco a SUA, cu colonelul Richard Pedersen, precum si cu guvernatorul provinciei Kandahar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea