Social

#rama yade #romania #franta #rol #imporatnt #drepturile #omului

Rama Yade: Franta are nevoie de Romania in lupta pentru drepturile omului

Rama Yade , secretarul de stat pentru drepturile omului din Ministerul francez al Afacerilor Externe, spune ca Romania are un rol esential in lupta mondiala pentru drepturile omului si a acordat luni un premiu unui inspector scolar iesean care a sustinut un proiect pentru integrarea copiilor romi.

Singura femeie de culoare din Guvernul francez, Rama Yade, in varsta de 32 de ani , este de origine senegaleza. Ea a venit la Bucuresti pentru a promova principiile universalitatii drepturilor omului si pentru a decerna premiul pentru drepturile omului acordat de Ambasada Frantei la Bucuresti. "Chiar daca anul acest se implinesc 60 de ani de cand ONU a adoptat Declaratia Universala a Drepturilor Omului, mai sunt inca multe de facut. Ma gandesc mai ales la femeile violate si mutilate din R. D. Congo, la femeile asasinate in Afganistan pentru ca promoveaza educarea semenelor lor, ma gandesc la jurnalistii incarcerati sau asasinati pentru ca lupta pentru libertatea de exprimare", a declarat Rama Yade, luni seara, in cursul unei ceremonii gazduite de Ambasada Frantei. Ea a explicat ca Frantei ii revine in mod deosebit responsabilitatea ca aceste drepturi sa fie afirmate si respectate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea