Social

#teroristi Paris #raid Paris #raid antitero #Abdelhamid Abaaoud #atacuri teroriste

Raid antitero in Paris azi-dimineata! Doi teroristi si o femeie-kamikaze, ucisi VIDEO

UPDATE  Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud, presupusul “creier” al atentatelor din Paris, a fost impuscat in miercuri in timpul raidului efectuat politistii francezi in suburbia pariziana Saint-Denis, au anuntat joi procurorii francezi.

Noi focuri de arma in Paris! Miercuri dimineata, Politia antiterorista franceza a efectuat un raid in zona Saint-Denis, din nordul Parisului. Tinta a fost belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator atacurilor teroriste de vinerea trecuta, anunta AFP.

Locuitorii orasului au fost sfatuiti sa nu iasa din case, iar circulatia mijloacelor de transport a fost intrerupta din motive de securitate.

Fortele de ordine au deschis focul asupra unor suspecti care s-au baricadat intr-un apartament, iar acestia au ripostat. Cel putin o persoana si-a pierdut viata in schimbul de focuri, insa identitatea sa nu a fost anuntata.

In apartamentul din nordul Parisului, politistii au gasit trei barbati suspecti, si nu doi, asa cum spusese proprietarul locuintei politiei. Aceste persoane au fost ridicate de fortele RAID si plasate in arest preventiv, potrivit presei franceze.

Un barbat a declarat ca a gazduit doua persoane “care veneau din Belgia”, in apartamentul sau din Saint-Denis. Barbatul a fost interpelat de politisti carora le-a spus ca nu stia ca erau teroristi si ca acestia ii fusesera recomandati de catre un prieten, potrivit AFP.

Parchetul din Paris a precizat ca in cadrul operatiunii au fost arestate cinci persoane, iar o femeie-kamikaze, baricadata in apartament, a murit dupa ce si-a detonat centura cu explozibili.

Un reprezentant al politiei din Saint-Denis a declarat ca trei politisti au fost raniti in timpul operatiunilor.

Potrivit Le Figaro, un suspect este baricadat in continuare in apartamentul din Saint-Denis vizat de operatiunea fortelor franceze, in cadrul careia au fost raniti politisti.

Sursa foto: ibtimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea