Social

Rafuiala via DNA intre PNL si PD-L

Deputatii liberali au cerut DNA si Parchetului sa deschida o ancheta privind o datorie de 830.000 de dolari a Romaniei catre SUA, rest de plata al unui credit de 10 milioane de dolari , acordat in 1992 guvernului Stolojan pentru importul de bumbac .

Camera Deputatilor a respins o lege privind rambursarea ratelor de capital ale creditului din anii 2006-2007. Comisia de industrii a Camerei a avizat favorabil legea, pentru a nu periclita relatiile cu SUA, dar ea a fost criticata de catre PNL, PSD si PC. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a declarat ca guvernul Stolojan s-a dovedit incompetent prin semnarea creditului.

Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L, a replicat spunand ca sunt vinovate de neachitarea datoriei guvernele care au urmat, iar atacurile PNL denota politicianism si lipsa de caracter. Deputatul PD-L Paveliu le-a atras atentia liberalilor ca Stolojan i-a salvat in 2000.

De la Bacau, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a amintit ca PNL i-a salvat pe democrati in 2004, "cand erau in disolutie". Intr-un discurs electoral, liderul liberal a spus ca "mentorul spiritual" al PD-L, presedintele Traian Basescu , doreste doar sa distruga PNL. El crede ca romanii nu doresc "o Romanie condusa de o singura persoana, ca Basescu, in care ceilalti din jurul sau sunt tratati ca lachei".

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea