Social

# persoana asimptomatica # asimptomatic #coronavirus #raed arafat

Raed Arafat: Un asimptomatic NU este sanatos! Transmite boala altor persoane

Raed Arafat trage un semnal de alarma catre populatie precizand ca o persoana infectata cu noul coronavirus, care este asimptomatica, nu este sanatoasa asa cum considera multe persoane. Aceasta are virusul si il transmite altor persoane.

Avertismentul tras de Raed Arafat vine ca urmare a cresterii numarului de noi infectari din ultimele zile.De aceea, Arafat sustine ca asimptomaticii trebuie sa respecte regulile de protectie precum diatantare sociala, igiena sau purtarea mastii.

Raed Arafat a analizat evolutia epidemiei de coronavirus din ultimele zile si a avertizat ca asimptomaticii vulnerabilizeaza lupta cu boala si de aceea este importanta respectarea regulilor de protectie de toata lumea.

„Asimptomaticul este tendonul lui Ahile in lupta cu acest virus”, a spus Raed Arafat, duminica seara, la un post TV.

Despre numarul de peste o mie de cazuri din ultimele 24 de ore, Arafat a avertizat ca este „un numar care noua ne atrage atentia, pentru ca asta inseamna automat ca dupa o perioada creste si numarul cazurilor de terapie intensiva”.

„Daca 70-80 la suta din populatie respecta regulile si stiu ca trebuie sa-i apere pe ceilalti si sa se apere pe ei, daca ramane un procent care nu respecta si acest procent circula, nu poarta masca, acest procent va afecta pe restul oamenilor (...). A fost o discutie care a indus foarte multa lume in eroare - discutia pe asimptomatic.

Multa lume a crezut ca un asimptomatic este un sanatos care nu transmite. Nu. Asimptomaticul are virusul si transmite si sunt multe studii la acest moment. Cel putin cateva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct in tratamentul pacientilor cu COVID. Toate studiile avertizeaza asupra faptului ca asimptomaticii transmit”, a mai spus seful DSU, potrivit realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea