Social

#masuri sanitare #Nelu Tataru #pandemie coronavirus #coronavirus #raed arafat

Raed Arafat si Nelu Tataru - noi masuri sanitare pentru situatii deosebite

Raed Arafat si Nelu Tataru au anuntat intr-o conferinta de presa ca au fost adoptate noi masuri pentru situatii deosebite, care sa fie in concordanta cu cerintele Curtii Constitutionale.

 

Potrivit actului normativ, care urmeaza sa fie trimis Parlamentului pentru aprobare, “termenul “carantina persoanelor” se va referi la persoane sanatoase. Termenul “izolare” se va referi la persoanele bolnave sau infectate. Proiectul prevede, ca exceptie, daca capacitatea spitalelor e depasita, ca izolarea sa poata fi facuta si la domiciliu. Exista si posibilitatea instituirii unor masuri de catre comandantul actiunii, care apoi trebuie supuse validarii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta”, anunta Arafat.

“A fost aprobat in sedinta guvernului un proiect care sa initieze masuri sanitare pentru situatii deosebite. E necesar pentru a putea gestiona pandemia. Ati putut observa de vineri pana azi modificarile de abordare a tot ce a insemnat carantina si internare. Suntem in evaluarea persoanelor care au parasit izolarea sau carantinarea. Avem o diferenta de numar de pacienti in spitale de 550 mai putini internati in spitale in ultimele doua zile.

Acest proiect de lege a fost aprobat in Guvern, va merge in regim de urgenta in Parlament. Sper ca interesul national sa nu lase loc de interpretare politica”, a declarat Nelu Tataru, luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea