Social

#amanare # masuri relaxare #secretar de stat #raed arafat

Raed Arafat, semnal de alarma: "Este posibil sa se amane faza urmatoare de relaxare. Nu este exclus"

Numarul mare de infectari cu coronavirus din ultimele zile ar putea determina autoritatile sa amane faza urmatoare de relaxare, dupa cum a spus secretarul de stat, Raed Arafat.

"Este posibil sa se amane faza urmatoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus," a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

El a explicat ca exista ingrijorare privind evolutia numarului de infectari, in conditiile in care din etapa a doua de relaxare oamenii nu au mai respectat regulile ca la inceput, cand a fost declarata starea de urgenta.

"Suntem ingrijorati, la inceput oamenii au respectat regulile, in faza 1. In faza a doua au inceput sa auda diverse. S-a intarit curentul opiniilor impotriva, ca tot ce s-a facut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea ca e o biata gripa, care nu e o problema.

Sunt tari care au pierdut sute de cadre medicale si noi auzim pe cineva care spune: e o biata gripa. Care e mesajul care se transmite? Ca eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalti medici, atunci omul ia masca de pe fata, nu mai respecta regula de distantare.
Cred ca nu numai eu, poate si mai multi colegi in cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o sa recomandam amanarea momentului pentru noi masuri de relaxare, analizand fiecare masura si care ar fi impactul ei," a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: "Asa cum e acum pare sa fie o problema"

Raed Arafat a subliniat ca ne putem intoarce la viata normala de dinainte de pandemie doar atunci cand va aparea vaccinul impotriva coronavirusului sau un tratament.

"Ni se cere cresterea numarului de persoane la intalniri, sa deschidem salile de spectacole. Intrebarea este care va fi mecanismul, daca si asa cum e acum pare sa fie o problema?

E de inteles dorinta cetatenilor de a-si relua viata normala. Noi am explicat clar, ne putem intoarce la normalitatea de dinaintea virusului cand o sa avem vaccin, tratament sau cand virusul infecteaza un procent mai mare pe mapamond. 

Am zis ca masurile de relaxare, ca sa functioneze trebuie sa aiba masuri compensatorii, cum ar fi masca si distantarea. Daca nu respectam masurile compensatorii, masurile de relaxare duc la crestere necontrolabila," a explicat Raed Arafat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea