Social

#coronavirus #raed arafat #ati #avertisment

Raed Arafat: “S-ar putea sa alegem cine intra in ATI sau nu”

Numarul tot mai mare de cazuri noi de coronavirus va duce la o crestere a pacinetiloe care au nevoie de internare la Terapie Intensiva. Din pacate, in Romania, aceste locuri sunt putine. Potrivit lui Raed Arafat, in cazurile in care locurile la ATI vor fi ocupate, medicii vor fi nevoiti sa decida cine va intra la ATI si cine nu.

 

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a vorbit deschis despre situatia critica din spitalele din Romania. Acesta a specificat ca, momentan, lucrurile sunt sub control, insa in cazul unei cresteri majore a numarului de cazuri, lucrurile se vor schimba radical.

Toata lumea se gandeste ca ar putea reveni la o carantina genrala, precum in primavara, insa Raed Arafat a specificat ca acest lucru nu este de evitat. Se vor lua in shimb masuri zonale, pentru estomparea focarelor.

”Sistemul nostru este pregatit pentru a raspunde pe etape. La aceasta etapa ajungem la o limita la ATI. Exista alte etape pregatite. Sunt sectiile mobile, unele le-am oprit, acum le reactivam, cea noua urmeaza sa fie amplasata langa un spital din Bucuresti, mai avem cele doua la Timisoara, mai avem sectiile modulare, dar putem ajunge si la faza in care sa folosim un procent din paturile pentru cazuri non-Covid sau anumite spitale non-Covid sa aiba sectiuni pentru bolnavii Covid. Exista o marja de manevra, dar ar fi bine sa rezolvam problema fara sa ajungem aici.

Sunt judete in care au trebuit sa aleaga intr-un anumit moment. Am transferat pacienti de la un spital la altul, noroc ca am avut unde sa ii transferam. S-ar putea sa alegem cine intra in ATI sau nu.

Daca ajungem la un numar de 4.000 de cazuri pe zi creste numarul de cazuri la ATI. Acum suntem la 600, va creste mai mult. Cu cat creste numarul cazurilor, cu atat ne apropiem de pragul in care avem o problema la Terapie Intensiva”, a explicat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea