Social

# transmitere coronavirus #coronavirus #raed arafat

Raed Arafat, explicatii detaliate despre cum se transmite coronavirusul

Raed Arafat, secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, a explicat, duminica, in cadrul unui interviu pentru Antena 3, cum se transmite coronavirusul.

Acesta a declarat ca noul coronavirus nu se ia de pe haine, insa acestea trebuie igienizate la intrarea in casa.

"Pantofii sunt scosi exact la intrare, ii tin in casa, in apartament, dar la intrare. Dupa care am scos hainele de afara. Am un gel pe baza de alcool pe care-l folosesc dupa ce ma spal pe maini si ma dezinfectez cu el. De regula, camasa si hainele merg la spalat. [...] Oricum, virusul nu se ia de pe haina, decat daca cineva a stranutat pe tine. Chiar daca ajunge pe haine, tot o sa moara, mai ales ca virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt in aer daca a stranutat sau tusit cineva. Se ia mai ales de pe suprafete. Se ia daca eu tusesc sau stranut in palma si pun mana pe o suprafata si peste cateva ore vine altcineva si pune mana pe respectiva suprafata apoi pune mana pe fata”, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat ca virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor, astfel ca fructele si legumele pe care le consumam nu trebuie sa fie spalate diferit de cum o faceam si pana acum.

Secretatul de stat recomanda totodata ca, atunci cand vrem sa deschidem o usa sau sa apasam pe butoanele de la lift etc., sa incercam sa nu atingem cu palmele / degetele suprafata respectiva.

"Telefonul trebuie dezinfectat des, cu servetele umede si chiar cu solutii cu alcool, daca are folie pe el. Sansa mare e sa iei coronavirus de la cineva care a stranutat sau a tusit in fata ta, si de pe suprafete pe care le-au atins cei bolnavi”, a mai precizat Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea