Social

# terase acoperit #coronavirus #raed arafat #arafat #terase

Raed Arafat, despre terase: “Un spatiu inchis este cel care are acoperis si doua laturi”

Raed Arafat a declarat ca anumite terase ale restaurantelor nu mai pot functiona, deoarece nu se mai afla in spatii deschise. Acestea au fost acoperite si s-au montat pereti temporari din sticla sau plastic, care transforma spatiul in unul inchis.

Multe restaurante apeleaza la numeroase trucuri pentru a-i face pe clienti sa le treaca pragul. Odata cu racirea vremii, cand statul la terasa a devenit aproape imposibil, multe dintre terase au apelat la tot felul de trucuri pentru mentinerea caldurii.

Si-au montat acoperis si pereti laterali care sa impiedice vantul sa intre, dar si pentru a pastra caldura in spatiul respectiv. Raed Arafat a declarat ca aceste terase nu mai intra la spatii deschise, ci la spatii inchise si nu pot functiona astfel in timpul pandemiei.

"Cu racirea vremii, unele terase, chiar daca sunt in afara spaiului inchis al unui restaurant, au devenit si ele inchise. S-au pus sticla si diverse tipuri de pereti, pentru a pastra caldura, dar ele devin spatii inchise.

Definirea este clara, incat acelea care se incadreaza in definirea spatiilor inchise, asa cum a fost prevazuta in legea produselor de tutun, un spatiu inchis este cel care are acoperis si doua laturi, indiferent daca sunt permanente sau temporare.

Orice spatiu care are astfel de descriere se trateaza ca spatiu inchis si se aplica regula spatiilor inchise din restaurante dupa incidenta. Aceste spatii nu pot fi tratate ca terase in spatii deschise", a precizat Raed Arafat, care a explicat articolul 8 din Hotararea CNSU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea