Social

# crima raed arafat # incendiu colectiv #raed arafat

Raed Arafat, acuzat de crima. Ministrul se disculpa!

Tatal unuia dintre tinerii decedati dupa tragedia din Colectiv il acuza pe Raed Arafat de crima. Ministrul se disculpa.

Alexandru Iancu avea doar 22 de ani cand a murit. Tatal sau vrea sa se faca dreptate si cere socoteala autoritatilor pentru ca fiul sau a murit pe un pat de spital din Bucuresti, scrie romaniatv.net. Omul spune ca fiul sau avea o sansa la viata daca era transferat in strainatate. Minstrul Secretar de stat Raed Arafat se apara si spune ca starea de sanatate nu a permis transferul lui Alexandru Iancu.

"Te-ai dus printre stele, Johnny Deep al nostru! Ma bucur ca te-am cunoscut, om minunat! Condoleante familiei!", a scris una dintre prietenele tanarului, pe pagina acestuia de Facebook.

Au trecut aproape doua saptamani de cand Alex a inchis ochii pentru totdeauna. A lasat in urma multa durere. Tatal sau nu poate accepta ca niciodata nu-si va mai vedea copilul si incearca sa inteleaga de ce toate aceste nenorociri s-au intamplat. Nu-si mai gaseste linistea si cere ca cei vinovati sa plateasca.

Zile intregi am umblat nauc, neintelegand nimic din ce se intampla. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvari si predat unui medic. Vorbea, statea in picioare si era speriat de moarte, desi reusea sa faca cate o gluma. Aici se rupe filmul, pentru ca la spital nu ajunge cu SMURD-ul. A fost trimis cu o masina particulara. La spital, medicii au muncit ca niste eroi, am toata stima si respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenta fara experienta in operatiunile cu arsi, cu arsi foarte grav si intoxicati. Copiii astia care aveau arsuri pe diferite suprafete, dar foarte grave, trebuiau sa fie introdusi intr un mediu absolut izolat si tratati de specialisti in arsuri sau, cel mai bine, trebuiau trimisi imediat acolo unde puteau fi tratati de specialisti si cu aparate performante. In schimb, ei fost tinuti in medii nesigure, tratati cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fara experienta in domeniu.

Astfel, infectiile s-au dezvoltat, iar daca tin cont si de faptul ca toti copiii plecati in strainatate au plecat cu bacterii specifice capatate in spitale, imi dau seama ca Alexandru si ceilalti au fost ucisi. Au fost condamnati la moarte din primele zile, atunci cand vedeam la televizor cum ministrul sanatatii si Arafat spuneau ca totul este sub control si ca ne descurcam. Nu v-ati descurcat domnilor, iar indecizia voastra a fost criminala. Domnule Arafat, acum o saptamana ii spuneam lui Cristian Tudor Popescu, intr un comentariu facut la un articol al dansului, ca ar trebui sa taca si ca dumneavoastra sunteti un om care stiti ce faceti. Acum, domnule Arafat, va cer socoteala pentru uciderea copilului meu. Salvarea dumneavoastra nu l-a dus la spitalul potrivit, de fapt nu l-a dus deloc. Astfel s-a pierdut timp. Si viata copilului meu. Dar asta este doar un caz. Va voi mai povesti cate ceva, domnule Arafat. Smurd-ul dumneavoastra, pompierii, politistii prezenti la fata locului, habar nu stiau ce sa faca, erau debusolati, dezorganizati. Nu o spun eu, o spun cei din Colectiv, cei care se scoteau unii pe altii din foc. Domnule Banicioiu, stiti ce ati facut pierzand o saptamana fara sa trimiteti copiii in strainatate? I-ati ucis. Sunteti un criminal
", a scris tatal lui Alex pe Facebook.

Raed Arafat, secretar de stat in MAI si cel care a coordonat intreaga operatiune privind victimele din Colectiv, fiind, totodata, si cel care a semnat pentru transferurile ranitilor la spitale din strainatate, a reactionat pe pagina sa de Facebook la acuzatiile ce-i sunt aduse.

"Am vazut scrisoarea publicata de parintele unui tanar care a decedat din pacate la trei spatamani dupa incendiul de la Colectiv si am inteles durerea tatalui tanarului, insa vreau sa clarific doua aspecte, nu ca raspuns la scrisoare, ci doar pentru cei care citesc toate datele care se pun pe net si in spatiul public in speranta ca la un moment dat, cu timpul, tatal tanarului va intelege ca nu puteam din pacate face mai mult si nu puteam transfera fiul lui in alta parte din motive obiective cauzate de starea lui, care nu pemitea transferul", a scris, vineri seara, Raed Arafat pe pagina de Facebook.

Privind transferul lui Alex de la locul tragediei cu o masina personala, secretarul de stat spune ca totul s-a intamplat probabil pentru ca un alt pacient se afla intr-o stare mai grava.

"Referitor la Transferul in strainatate al tanarului, pot spune ca Spitalul Sfantul Ioan unde el se afla, a fost vizitat de mai multe echipe de medici straini care decideau pe cine pot primi in spitalele lor. Selectia s-a facut dupa cum am mai explicat, dupa gravitatea si transportabilitatea pacientului.

Din pacate unii pacienti nu erau transportabili nici pentru distante mici. Tanarul respectiv a fost pe aparate complexe, care nu ne permiteau sa-l transportam si sa intrerupem functionarea lor, el era pe un aparat ECMO, numit laic "plamani artificiali", unul din foarte putine astfel de aparate in Romania fiind adus special pentru el din alt spital (astfel de aparate sunt rare si in sectiile de terapie intensiva si in alte tari incepand sa fie introduse in numar mai mare numai recent), care ii asigura schimbul de oxigen in locul plamanilor care erau foarte afectati, acesta fiind de la bun inceput, conform datelor pe care le am, in insuficienta respiratorie acuta grava care a evoluat nefavorabil. Totodata tanarul era si pe hemodiafiltrare (aparat de dializa), care il suplinea functia rinichilor. (...) Transferul in masa al pacientilor in alte tari nu putea fi efectuat imediat si trebuia pregatit, din punctul de vedere al pacientilor dar si din punctul de vedere al tarilor primitoare
", a scris Raed Arafat pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea