Social

Radu Beligan va reveni pe scena Teatrului National in luna mai

Actorul Radu Beligan, care a primit luni seara Premiul de Excelenta la cea de-a XVI-a editie a premiilor UNITER, si-a exprimat aprecierea pentru uniune, cu toate ca multa vreme nu a avut relatii bune cu aceasta, si a spus ca va reveni pe scena la jumatatea lunii mai.

Actorul a urcat luni seara pe scena Teatrului National Bucuresti (TNB) pentru a primi Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera si a fost intampinat de aplauzele indelungi ale spectatorilor, care s-au ridicat in picioare si l-au aplaudat pe Beligan si cand a coborat de pe scena.

Radu Beligan a revenit pe scena la inceputul lui martie, dupa ce la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut a cazut pe scari si a suferit un traumatism de coloana cervicala, si a spus ca va juca de la jumatatea lunii mai in spectacolul "Egoistul", in regia sa, la TNB.

Dupa 70 de ani de cariera, Beligan, in varsta de 90 de ani, are in palmares peste 80 de roluri in teatru si 30 in film si a semnat mai multe montari ca regizor. Premiul de Excelenta al UNITER i-a fost inmanat de Primarul Capitalei , Adrian Videanu, care l-a laudat pe actor pentru a fi reusit sa convinga, in toamna, anul trecut, Cosiliul general sa lase Uniunii Teatrelor sediul sau actual. Beligan si Caramitru au mers impreuna la sedinta Consiliului general pentru a putea pastra casa de pe Strada George Enescu nr. 2-4 pentru UNITER.

"Multa vreme nu am avut relatii bune cu uniunea, dar evidenta m-a convins cu timpul de ce a facut UNITER pentru breasla noastra", a marturisit Beligan. "Si cand a fost cazul am dat si eu o gura de ajutor", a glumit el.

Totodata, la decernarea premiului, Beligan si-a exprimat aprecierea pentru Ion Caramitru si performanta acestuia in spectacolul " Eduard al III-lea ", care a avut premiera anul acesta la TNB, si l-a numit pe Caramitru "cel mai bun actor al stagiunii 2007/2008".

Premiul de Excelenta a fost acordat de-a lungul timpului unor personalitati din teatru precum Gheorghe Dinica , Mariana Mihut, Ileana Stana Ionescu , Radu Penciulescu, Liviu Ciulei, Tompa Gabor, Marcel Iures sau Silviu Purcarete .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea