Social

# radu beligan imormantare #radu beligan

Radu Beligan, condus pe ultimul drum

Actorul Radu Beligan va fi condus sambata pe ultimul drum. Acesta va fi inmormantat la cimitirul Bellu, cu onoruri militare. 

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului Radu Beligan va fi depus sambata, pana la ora 13:00, in foaierul Salii Mari a Teatrului National "I.L. Caragiale", din Bucuresti, iar inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu.

Radu Beligan a murit miercuri, la spitalul Elias, in urma unui unui stop cardio-respirator. In urma sa ramane o cariera foarte lunga, cu multe roluri de exceptie. Avea 97 de ani.

Radu Beligan a avut o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990. Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul arte.

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de Mare Ofiter, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur si colan si Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea