Social

#stiri #extern #ultima ora #razboi #accident #uniunea europeana #eu #ue #parlamentul european #comisia europeana #consiliul european #pe #ce #rusia #iran #reactor #sua

Putin sfideaza SUA: Construim un reactor nuclear in Iran

Rusia va construi un reactor nuclear in Iran, pana la sfarsitul verii, a anuntat premierul rus Vladimir Putin, joi, chiar in timpul vizitei la Moscova a secretarului de stat american Hillary Clinton , avand ca tinta perfectarea tratatului de dezarmare nucleara , dintre SUA si Rusia.

Vladimir Putin a anuntat ca Rusia va construi un reactor nuclear in Iran, la centrala atomica Bushehr, pana la sfarsitul acestei veri, exact in momentul in care Hillary Clinton se intalnea, la Moscova, cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov , pentru negocieri pe tema dezarmarii si neproliferarii nucleare, transmite Reuters.

Anuntul a atras criticile secretarului de stat american, Hillary Clinton caracterizand drept "prematura" initiativa Moscovei, in conditiile in care Statele Unite sustin impunerea unui nou set de sanctiuni impotriva Iranului, cel de al patrulea, in incercarea de a obliga regimul de la Teheran sa renunte la programul sau nuclear.

Intrebata ce parere are despre anuntul lui Putin, Clinton a replicat ca Iranul poate fi lasat sa-si continue programul nuclear civil, numai daca poate asigura comunitatea internationala ca nu incearca sa obtina arme atomice, asa cum sustin Statele Unite.

"In absenta acestor asigurari, credem ca este prematura continuarea oricarui proiect, in clipa de fata, pentru ca vrem sa trimitem iranienilor un mesaj categoric", a declarat Hillary Clinton.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea