Social

Putin, Rusia si romanii

Iertati fie concetatenii nostri care au aflat abia tarziu - daca au aflat - ca unirea Basarabiei cu tara a avut loc inaintea unirii Transilvaniei, adica la 27 martie 1918.

O parte a institutiilor statului au aniversat ieri 90 de ani de la eveniment, dar subiectul nu a constituit o prioritate nici pentru ziarele centrale (majoritatea l-au ignorat complet), nici pentru televiziunile de stiri. Prezenta la Bucuresti a primarului Chisinaului Dorin Chirtoaca ar fi meritat ceva mai multa atentie, macar si pentru curajul cu care tanarul edil lupta cu puterea comunista de la Chisinau.

Pun pariu ca la 1 decembrie vom aniversa cu mult mai multa pompa cele noua decenii ce se vor fi scurs de la Marea Unire . De ce oare la 27 martie nu le-am acorda mai multa atentie fratilor de dincolo de Prut?

Nu trebuie sa ne mire faptul ca televiziunile de stiri, care urmaresc cu voluptate fiecare bataie dintre elevi, au ignorat aniversarea unirii Basarabiei cu Romania. „A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti“ - spunea Eminescu, iar cuvintele lui sunt valabile si acum.

 

Continuarea in Eveninetul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea