Social

#putin #davos #tratat energie

Putin propune un tratat pentru energie

Premierul rus Vladimir Putin a propus miercuri la Davos pregatirea unui tratat pentru energie comparabil cu cel care a pus bazele Comunitatii europene a Carbunelui si Otelului, relateaza AFP.

"Propun pregatirea unui nou cadru legal international pentru securitatea energetica", a declarat el, in discursul inaugural de la Forumul economic de la Davos.

"Aplicarea initiativei noastre ar putea avea un rol politic comparabil cu tratatul care a stabilit Comunitatea europeana a Carbunelui si Otelului", a subliniat Putin. Comunitatea europeana a Carbunelui si Otelului, creata in 1951 de Belgia, Franta, Italia, RFG, Luxemburg si Olanda, este considerata precursoarea UE.

"Acest tratat ar inseamna ca in sfarsit consumatorii si producatorii ar fi legati de un real parteneriat energetic, bazat pe fundamente legale clare", a explicat Putin, care a gestionat criza gazului cu Ucraina. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea