Social

#majorare #inflatie #pensii #guvern #punct de pensie

Punctul de pensie se va mari cu 30 de lei

Guvernul a luat decizia de a majora pensiile si salariile la acest inceput de an, iar daca majorarile salariale vor fi efectuate de la 1 februarie, cresterea pensiilor va fi aplicata de la 1 ianuarie 2013.

Punctul de pensie va creste astfel cu 30 de lei, de la 732 la 762. Pensiile sociale nu vor fi majorate si vor ramane la valoarea din prezent, de 350 de lei.

De altfel, Ministerul Muncii a propus modificarea modului de calcul al valorii punctului de pensie, care ar urma sa se majoreze anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, fata de 100% din rata inflatiei din prezent. La acest procent se adauga si 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Socialie si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a depus ieri proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea