Social

PSD se va rupe in doua, spune Valeriu Stoica

Prezent joi la o dezbatere initiata de Grupul de Dialog Social de la Iasi, Valeriu Stoica a pronosticat o viitoare “ ruptura in PSD”, informeaza Mediafax.

Pronosticul vicepresedintelui PD-L a plecat de la realitatea existentei a doi candidati ai PSD, in ciuda eforturilor de demarcatie reciproce facute de Sorin Oprescu dar si de Mircea Geoana si Miron Mitrea, care declarase la Realitatea TV ca partidul sau “nu-l mai doreste” pe actualul independent.

Practic, spune Stoica, PSD are doi candidati la Primaria Capitalei: Cristian Diaconescu, reprezentant al aripii reformiste si Sorin Oprescu, reprezentantul celei conservatoare . Astfel, ruptura din PSD ar fi “vizibila de pe acum”.

"Prevad ca inevitabila o ruptura in sanul PSD, care se va produce cu o probabilitate de 70-80%, in urmatoarele 6 luni", a declarat Valeriu Stoica, concluzionand ca o eventuala victorie a lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei ar semna victoria aripii conservatoare din PSD.

De altfel, un recent sondaj INSOMAR il crediteaza pe fostul membru PSD cu 39% din optiunile electoratului fata de numai cele 24% ale contracandidatului sau, Vasile Blaga.

Mai mult decat atat, in duelul ce a avut loc joi seara la emisiunea ‘Nasul’ de pe B1TV dintre cei doi candidati, principalul argument folosit de Blaga impotriva lui Oprescu a fost acela al legaturii sale evidente cu aripa Ion Iliescu din PSD, de care de altfel nu s-a desprins.

La interventia telefonica a fostului presedinte al Romaniei care a incercat sa se delimiteze de Sorin Oprescu fata de care nutreste numai “sentimente de calda prietenie” aratandu-se indignat de asocierea facuta – Oprescu-Iliescu – Blaga i-a reamintit presedintelui de onoare al PSD propria afirmatie facuta nu de mult: "Oprescu este al doilea candidat PSD, care s-a declarat independent", la care acesta nu a avut replica.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea