Social

PSD-izarea terenurilor

Terenuri situate in zona de agrement a Clujului, concesionate la preturi foarte mici. Beneficiarii: fostul prefect, subprefect, fostul presedinte al consiliului judetean si membrii din conducerea PSD.

In jurul lacului Belis - Fintinele, din zona de agrement din jurul municipiului Cluj - au fost concesionate pe 49 de ani, in perioada 2000-2003, mai multe terenuri la preturi foarte mici, dar cu suprafata mai mare decit cele legale. Alin Tise , prefectul de Cluj a demarat un control pentru a vedea in ce masura a fost respectata legea atunci cind au fost concesionate aceste suprafete. Nu existau caiete de sarcini, au fost cazuri de schimbare a datei de licitatie fara sa fie anuntata toata lumea, nu e specificata suprafata, nu se poate calcula venitul primariei de acolo, a exemplificat prefectul Clujului. Preturile de concesiune sint intre 10.000 de lei vechi si 100.000 de lei pe metru patrat pe an. Sanda Moldova, presedinta Uniunii Agentiilor Imobiliare (UNIM), sustine ca de anul trecut s-a stabilit un nivel minim obligatoriu pentru concesionarea de terenuri: cinci euro pe metru patrat.

Inghesuiala vedetelor de partid

Printre beneficiarii de teren se numara si nume din vechea conducere PSD a judetului, a mai spus Tise, cum ar fi fostul prefect Vasile Soporan (acum deputat PSD), fostul subprefect Dan Canta, Dan Serban, fiul fostului presedinte al Consiliului Judetean, Gratian Serban, si fostul director al Directiei Silvice, Victor Cherechesiu. Vasile Soporan recunoaste ca sotia sa a primit un teren in concesiune, dar nu il mai are pentru ca nu a construit pe el si astfel contractul s-a reziliat.Dan Canta sustine ca nu are nici un teren concesionat in zona. Am un teren de 4.000 de metri patrati in alta parte si o cabana construita pe el, dar terenul il am din 94-95, spune fostul subprefect PSD.

Dan Serban nu a putut fi gasit la telefon, dar tatal sau, actualul consilier judetean PSD Gratian Serban, sustine ca fiul sau are un teren acolo. A platit concesiunea, a fost prin licitatie, ma indoiesc ca ar fi probleme, ca daca erau, aflam eu de ele, acuza fostul presedinte al CJ Cluj. Prefectul Alin Tise spune ca va sesiza Curtea de Conturi .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea