Social

PSD Geoana impotriva PSD Nastase

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a respins ieri ideea lansata luni de Institutul Social-Democrat ( ISD ) "Ovidiu sincai", coordonat de Adrian Nastase, privind necesitatea unui pact de neagresiune cu PNL la alegerile parlamentare.

O parte dintre propunerile avansate de studiul ISD sunt nerealiste sau contraproductive. Un asa-zis pact de neagresiune cu PNL este, din punct de vedere politic, o propunere putin nerealista", a declarat Mircea Geoana, presedintele PSD. El a sustinut ca "sansa reala pentru un partid de opozitie de a-si maximiza voturile este sa se raporteze critic la guvernare. Geoana a anuntat ca PSD va continua sa critice puterea de dreapta.

"Vom critica, la gramada, pentru ca asa merita si PD-L, si PNL", a precizat liderul social-democrat. El a adaugat ca lansarea ideii potrivit careia PSD este disperat sa formeze o majoritate dupa alegerile parlamentare "este profund gresita din punct de vedere tactic ". "PSD isi propune ca impreuna cu PC sa obtina un scor suficient de mare care sa-i permita sa se pozitioneze ca ax central al viitoarei guvernari.

Ideea ca singura varianta de a castiga este protejarea relatiei cu PNL in vederea unei guvernari comune este profund gresita din punct de vedere electoral", a mai spus Geoana.  Singura sansa, potrivit presedintelui PSD, ca partidul sa ajunga la guvernare este sa obtina peste 50 de procente.

"Restul de formule combinatorii si chestiuni predeterminate, ca daca au facut sau n-au facut Cristi Chivu si Adelina un acord prenuptial, au mai fost incercari de acest gen, sunt contraproductive. Vom sta pe linia noastra, suntem un partid de stanga si ne batem cu partidele de dreapta pentru a avea o alternativa de centru-stanga", a sustinut Mircea Geoana. ISD, intr-un raport de analiza politica, a recomandat luni ca PSD si PNL sa realizeze un pact de neagresiune electorala pentru alegerile parlamentare.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea