Social

PSD a pierdut iar Capitala

Demisia din PSD anuntata ieri de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu , continua sirul de pierderi inregistrate de fostul partid de guvernamint: 26 din cei 78 de alesi locali obtinuti in 2004. O prima consecinta: PSD nu mai conteaza in luarea deciziilor in administratia Bucurestiului. Demisia lui Ontanu este o lovitura grea pentru PSD. Primarul simbol al social-democratilor si-a anuntat plecarea pe un ton patetic. A anuntat ca nu conteaza din in ce partid esti inregimentat, ci activitatea in folosul comunitatii.
Conform unor surse autorizate, Ontanu va fi urmat (probabil in PD) de 10 din cei 11 consilieri pe care PSD ii are la Primaria Sectorului 2. Dupa alegerile din 2004, in Consiliul General al Capitalei, prin cei 19 consilieri ai sai, PSD putea tine in sah Alianta D.A., mai ales in cazul deciziilor, avea nevoie de votul a 2/3 din consilieri. E vorba despre asocieri cu diferiti investitori, garantarea unor credite municipale s.a. PSD a pierdut sase consilieri, doi in urma cu un an (au trecut la PC si PD), alti patru acum doua saptamini (au statut de independenti ), si din acest moment nu mai poate impiedica vreo decizie sau hotarire a Aliantei D.A. Nu este exclus ca PSD sa mai piarda aici inca doi consilieri, care sint fideli de-ai lui Ontanu. O situatie similara se inregistreaza si la cinci din cele sase consilii de sector.
Cu exceptia Consiliului Local din sectorul 5, unde PSD ajutat de PRM detine chiar majoritatea simpla, in nici unul dintre celelalte consilii de sector, PSD nu mai poate, din cauza pierderilor masive de efectiv, sa cenzureze hotaririle care necesita o majoritate calificata. Dintre cei 20 de consilieri de sector demisionati din PSD, noua s-au inscris in PD si unul in PNL, iar restul sint independenti.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.