Social

Prunele, un aliment energizant

Zemoase, dulci, cu o culoare unica in lumea fructelor, prunele sunt apreciate ca un aliment energizant si un tonic al sistemului nervos. Ele sunt valorificate crude, in diferite preparate culinare: tarte, prajituri, gemuri, magiun, jeleuri, hemoroizi , surmenaj , raceala sau constipatie . Fitonutritionistul Eric Favre precizeaza ca „sorbitolul continut de pruna, adica un alcool derivat din glucoza si fructoza, provoaca golirea imediata a vezicii biliare si accelereaza tranzitul intestinal". Prunele, in general, sunt prescrise si pentru dieta pesoanelor iritabile, nervoase din cauza congestiei hepatice. Reteta saptamanii Ficatei de pui cu prune uscate Ingrediente: 1 kg prune uscate, 1 kg ficatei de pui, 4 cepe, 6 morcovi, 50 mg ulei de masline, o capatana de usturoi, 6 rosii sau 6 linguri de suc gros de rosii, 3 foi de dafin, o lingurita de cimbru macinat si patrunjel, dupa gust. Preparare: prunele se pun la inmuiat in apa fiarta si racita, timp de 12 ore. Ficateii vor fi inabusiti, la foc mic, cu ceapa, rosiile si usturoiul. Dupa o jumatate de ora, se adauga prunele si uleiul. Condimentele, cu exceptia patrunjelului, se pun in cratita cand mancarea este aproape gata. Fiecare portie este asezonata cu patrunjel verde. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea