Social

#rosia montana #proteste #proteste rosia montana

Protestele fata de proiectul Rosia Montana continua

Protestele fata de proiectul exploatarii aurului de la Rosia Montana au ajuns la cea de-a patra zi. Miercuri seara, peste 2.000 de oameni s-au adunat din nou in Bulevardul Elisabeta din Bucuresti, pe o portiune de 150 de metri incepand de la Universitate.

In jurul orei 22.00, protestatarii au incercat sa plece in mars spre Piata Victoriei, insa au fost opriti din cauza unor masini de jandarmi ce le-au blocat accesul.

Protestatarii nu s-au lasat insa pagubasi si au fortat lucrurile, ocolind cordoanele de jandarmi si reusind sa ajunga in Bulevardul Nicolae Balcescu. Unii dintre manifestanti au fortat barajele jandarmilor si sustin ca acestia ar fi folosit gaze lacrimogene pentru a-i indeparta.

Proteste fata de proiectul Rosia Montana au loc si in alte orase din tara si au debutat pe 27 august, dupa ce Guvernul a aprobat in proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana.

Sursa foto: luptapentrurosiamontana.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea