Social

#proteste #greva generala #europa

Proteste sindicale in toata Europa

Marile confederatii sindicale europene au anuntat ca vor declansa o greva generala pe data de 29 septembrie,  care ar putea paraliza intreg continentul, scrie realitatea.net.

Francezii ies azi in strada pentru a-si manifesta nemultumirile fata de reforma pensiilor. Tot azi, in Grecia, un sindicat sustinut de comunisti a anuntat o ampla miscare de protest impotriva masurilor de austeritate . De asemenea, si in Lisabona sunt probleme. Politistii din capitala Portugaliei se plang de conditiile grele de munca.

In ultimele zile, bugetarii din Cehia si Polonia au declansat o serie de proteste . Peste 3.000 de polonezi au demonstrat ieri pe strazile Varsoviei, exprimandu-si dezaprobarea pentru decizia de a salariilor de la 1 ianuarie 2011 .

Masurile de iesire din griza ale guvernantilor i-au infuriat si pe cehi. Zeci de mii de angajati din sectorul de stat au protestat la Praga fata de intentia Executivului de a le taia salariile cu 10 procente.

Foto: acus.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea