Social

#proteste #ziua unirii #huiduieli

Proteste si huiduieli de Ziua Unirii peste tot in tara

Romania a sarbatorit Ziua Unirii cu proteste si huiduieli . Mii de medici, profesori, pensionari si fosti militari au iesit in strada, iar suporterii au facut gesturi impresionante in Piata Universitatii pentru a arata ca nu ei provoaca incidentele de la proteste.

Au fost insa si momente tensionate. Protestatarii au fortat intrarea in sediul TVR, dupa ce au participat la un miting in Piata Victoriei din Capitala, cerand ca televiziunea sa fie a romanilor, nu a Puterii.

In paralel, sute de persoane au protestat, pentru a 12-a zi, in Piata Universitatii din Bucuresti. Spre seara, suporterii echipelor de fotbal s-au alaturat actiunii de protest de la kilometrul 0 din Capitala. Ei au venit "inarmati" cu flori pe care le-au daruit jandarmilor.

Si presedintele Traian Basescu a rupt in sfarsit tacerea si le-a transmis manifestantilor, in timpul ceremoniei depunerii juramantului de catre noul ministru de Externe , Cristian Diaconescu, ca va avea miercuri "o interventie cu romanii".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea