Social

#icr #protest #manifeste #andrei marga # Salonul de Carte de la Paris

Protest la Salonul de Carte de la Paris

Mai multi artisti romani si straini, purtand masti cu chipurile scriitorilor Mircea Cartarescu, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, au protestat aseara la Salonul de Carte de la Paris, nemultumiti de actuala conducere ICR.

Tinerii artisti au impartit manifeste pe care era scris mesajul "ICR off", ca protest fata de actuala conducere ICR, din cauza careia au refuzat si cei trei scriitori, Mircea Cartarescu, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, sa participe la Salonul de Carte de la Paris.

Artistii au intampinat opozitia jandarmilor care asigurau paza, fiind bruscati si obligati de acestia sa parareasca incinta.

Imediat dupa acest protest, standul Romaniei din cadrul Salonului de Carte de la Paris a fost vizitat de presedintele Frantei, Francois Hollande, fiind intampinat de Andrei Marga, presedintele ICR, care a declarat ca nu stia nimic despre acest incident.

"Eu trebuie sa va spun foarte sincer, am fost preocupat de primirea presedintelui Hollande, care a fost foarte informat asupra standului nostru, asupra prezentei romanesti. Nu mi-am dat seama sa fie vreun protest. Ce a facut fiecare, individual, nu era treaba mea sa-i urmaresc", a declarat Andrei Marga.

Sursa foto: www.evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea