Social

#cod penal #pedepse #infractiuni #avort #prostitutie #incest

Prostitutia si incestul, statute diferite in noul Cod penal

Noul Cod penal naste controverse. Astfel, in timp ce ministrul Justitiei spune ca noua lege nu legalizeaza prostitutia , biserica ortodoxa romana isi exprima indignarea fata de faptul ca prostitutia si incestul “sunt dezincriminate de noul Cod”.

Potrivit noului Cod penal, femeile care practica prostitutia nu vor mai face inchisoare, ci vor fi sanctionate doar cu amenda, singurii pedepsiti cu inchisoarea fiind proxenetii. Catalin Predoiu , ministrul Justitiei a precizat faptul ca pentru legalizarea “celei mai vechi meserii din lume” ar trebui data o lege care sa reglementeze aceasta activitate.

In plus, noua lege spune ca actul sexual dintre doua persoane inrudite direct, realizat prin acordul amandurora, nu mai este considerata infractiune. De asemenea, conform ziarului Gardianul, femeile care nu dispun de bani pentru a apela la serviciile unui medic pot sa isi provoace intrerupere de sarcina, nemaifiind pedepsite pentru aceasta.

Un alt aspect important de refera la faptul ca se permite recurgerea la avort si dupa varsta de 14 saptamani a sarcinii, lucru interzis pana acum de lege.

Odata cu noul Cod au aparut si reactiile care il contesta: Biserica Ortodoxa Romana si-a exprimat deja indignarea fata de faptul ca prostitutia si incestul “sunt dezincriminate de noul Cod”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea