Social

Prostanac. Leguma. Geoana.

Pana la urma, politica nu este facuta nici de ideologii si nici de proiecte, ci de oameni. E drept, oameni aflati sub conditia exigenta a unei continue si cumplite provocari morale.

 

 Cred ca este o mare greseala sa consideram decizia PSD de a-l sustine pe dl Oprescu drept un gest politic imoral . Turul II al localelor bucurestene este doar un episod dintr-un razboi politic amplu pe care partidul dlui Iliescu il poarta cu partidul dlui Basescu. In logica mare a acestui razboi, actiunea pesedistilor are sens si, cred, asa trebuie sa fie inteleasa.

Electorii vor decide si ma bucur sincer ca asumarea celor doi candidati este limpede, pentru ca astfel bucurestenii vor intelege complexitatea optiunii lor. Nu mai e vorba doar despre dnii Oprescu si Blaga, nu mai e vorba doar despre primar si de proiectele lui - e vorba despre cei doi lideri care ii sustin pe candidati si de tot ceea ce acestia reprezinta, e vorba despre o intreaga istorie politica, e vorba despre o optiune profunda care ar fi pacat sa fie alterata cu glumite de smecher bucurestean.

Pe de alta parte, trebuie sa spun ca dl Cristian Diaconescu greseste profund cand spune ca partidul a decis sa fie sprijinit dl Oprescu.

Nu! Dnii Iliescu, Mitrea, Nastase si Geoana au decis. Partidul a luat o decizie corecta politic, dar oamenii partidului au luat o decizie respingatoare din punct de vedere moral. Caci, rastigniti intre prezentul echivoc al dlui Geoana si trecutul dlui Iliescu, liderii stangii noastre politice traiesc suspect de confortabil un cosmar imoral.

De-o parte e dl Iliescu. Il stim bine, nu ne mai poate surprinde. De partea cealalta e dl Geoana. Sunt stupefiat sa mai aud comentatori care il considera un politician modern, sincer, bine intentionat, insa prea fragil pentru lupta cu fiara bolsevica. Dl Geoana nu a reformat PSD pentru ca pur si simplu este incapabil sa o faca. E ca si cum i-ai cere unui analfabet sa reflecteze asupra diferentei dintre adevarul contingent si adevarul posibil.

Dl Geoana nu este nici moral si nici intelectual echipat sa reformeze continutul unei cutii de chibrituri, dar un partid cu atata istorie vinovata in spate precum este PSD!? Cum zicea un coleg de partid, e o leguma. Dl Geoana e o forma goala care se umple cu orice. Nu e de mirare ca, dupa ce l-a infierat, acum il sprijina pe dl Oprescu. Iata! 13 aprilie. Dl Geoana despre cariera politica a dlui Oprescu: „A avut un plan de cariera politica in care a riscat si a pierdut... Sorin Oprescu s-a apucat sa candideze impotriva mea, desi era sef la Bucuresti. Daca nu candida in 2006, probabil ca azi era candidatul partidului“. 21 mai. Dl Geoana spune in fata unei adunari pesediste ca, daca „grupurile mafiote de interese o cer“, dl Sorin Oprescu „se transforma din doctor in brancardier“. 27 mai.

O mostra de fina olfactie politica a dlui Geoana: „Cunosc relatia dificila a lui Oprescu cu organizatia de Bucuresti, de aceea nu cred ca aceasta il va sustine. De obicei, Oprescu are un start fulminant urmat apoi de un proces rapid de scadere. Si acum trendul lui Oprescu este in scadere, ceea ce poate sa-l duca pana la alegeri pe locul al treilea“.

Pe 3 iunie, dl Geoana decide sa-l sprijine pe dl Oprescu. Omul injura si linge de la o secunda la alta cu usurinta cu care bei un pahar cu apa. De la acest om analistii nostri chiar asteptau reforma unui partid in care vinovatiile de toate felurile sunt tocmai combustibilul care pune in miscare intreaga masinarie? Cat de orb trebuie sa fii, analistule, sa crezi ca aceasta paiata este un reformator?


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea