Social

#examen #bacalaureat # probe profil tehnologic

Propunere PDL: introducerea specializarilor specifice profilului tehnologic la BAC

Senatorul PDL de Iasi Mihaela Popa a declarat, miercuri, ca urmeaza sa propuna un amendament la Legea Educatiei , in care se stipuleaza ca absolventii de liceu tehnologic pot opta la examenul de bacalaureat si pentru o materie specifica profilului, scrie realitatea.net.

"Vreau sa repar o greseala facuta de Ecaterina Andronescu si nu putem astepta pana in 2014 cand intra in vigoare noua Lege a Educatiei. Vreau sa subliniez ca este vorba de o completare la actuala lege. Nu putem obliga generatii de elevi sa dea Bacalaureatul la discipline in care nu s-au specializat in timpul liceului, discipline pe care le-au invatat doar in clasa a IX-a sau a X-a. Reintroducerea acestor specialitati este necesara pentru ca este vorba de evaluarea pregatirii unui elev care se specializeaza intr-un anumit domeniu in anii de liceu", sustine Mihaela Popa.

Senatorul PDL a anuntat ca acest amendament va fi dezbatut in a doua jumatate a lunii august de Comisia de Educatie din Senat, urmand ca in septembrie sa poata fi aprobat la nivelul Parlamentului.

In textul amendamentului se prevede introducerea "disciplinei specifice profilului pentru filiera tehnologică" in randul celor doua grupe de materii din care elevul trebuie să aleaga doar una pentru a sustine o proba scrisa la examenul de BAC .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea