Social

#propunere legislativa #fast-food #taxa fast food

Propunere legislativa: Taxa pe fast food si bere cu alcool

Noua lege a sanatatii ar putea stipula introducerea taxei pe mancarea tip fast food si pe berea fara alcool, a anuntat, joi, Vasile Cepoi, noul ministru al Sanatatii.

"Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast food care aduc prejudicii sanatatii si, de asemenea, pe berea cu alcool", a spus ministrul Sanatatii.

"Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor. De asemenea, berea este produs alcoolic si, asa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate (taxa pe viciu), e firesc ca si berea cu alcool sa intre in aceasta categorie", a mai declarat Cepoi.

Ministrul a tinut sa precizeze ca este vorba despre proiectul legii sanatatii, aflat momentat in curs de elaborare, iar aprobarea acestui act este o decizie politica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea