Social

#igiena #amenda #scenariu #cna #ioana tufaru #emisiuni-tabloid #propunere CNA

Emisiunile-tabloid, obligate sa recunoasca ca sunt regizate

Consiliul National al Audiovizualului ar putea modifica Codul Audiovizualului, una dintre principalele prevederi vizand emisiunile-tabloid. Astfel, acestea ar fi obligate sa-si atentioneze telespectatorii ca sunt regizate si ca respecta un scenariu, noteaza paginademedia.ro.

In cadrul sedintei de astazi, membrii CNA au propus ca publicul sa fie avertizat cu un mesaj, care va fi afisat de trei ori pe toata durata transmiterii emisiunii respective. Pe lista cu propuneri discutate de CNA se afla mesaje ca "Acest program este o fictiune, bazata pe fapte reale", "Acest program este o fictiune", "Scenariu bazat pe fictiune" sau "Scenariu bazat pe fapte reale".

Dupa ce va fi formulat textul deciziei, acesta urmeaza sa fie publicat pe site-ul CNA si supus dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Discutiile vin in contextul in care Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat cu amenda de 20.000 de lei show-ul "Acces Direct", care a dezbatut in editia din 4 februarie igiena precara a Ioanei Tufaru, fiica Andei Calugareanu. Dupa primirea amenzii, oficialii Antenei 1 au recunoscut ca emisiunea respectiva a respectat un scenariu consimtit chiar de Ioana Tufaru.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea