Social

#indicator #amenda #parcare #masina

Proprietarii indicatoarelor de rezervare a locului de parcare vor fi amendati

Bucurestenii din sectorul 1 risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.500 de lei daca isi vor mai rezerva locuri de parcare acolo unde vor ei. Autoritatile locale vor sa ii sanctioneze pe cei care afiseaza pe porti, suporturi sau pe jos mesaje de genul “Nu parcati“ sau “Parcarea interzisa“ pentru ca acestia ocupa abuziv locuri din spatiul public. Aceasta masura nu va fi aplicata insa si de celelalte sectoare.

Aceasta prevedere se pare ca ar intra in contradictie cu articolul 143 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, care precizeaza ca "se interzice stationarea voluntara  in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice", dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Reprezentantii Primariei sectorului 1 spun insa ca noile prevederi nu se contrazic cu cele legate de Codul Rutier.
“Noi nu interzicem indicatoarele care semnalizeaza accesul, ci doar pe cele care interzic parcarea pe domeniul public", a declarat pentru EVZ, Liviu Ungureanu, seful biroului parcaje la Primaria Sectorului 1.

Aceasta masura a edililor sectorului 1 incearca sa lupte impotriva fenomenului ocuparii locurilor fara a avea acest drept. Reprezentantii Primariei spun ca in acest sector exista un deficit foarte mare de locuri de parcare, insa si multi cetateni care pun placute si indicatoare prin care isi rezerva locul pentru cand se intorc cu masina.

Sectorul 1 este unul dintre cele mai sarace in astfel de spatii, numarul total ridicandu-se la 9.800, in timp ce la nivelul Capitalei exista aproximativ 400.000 de locuri. Potrivit EVZ, numarul total de autovehicule inregistrate in Capitala a depasit anul trecut 1.200.000 de masini , iar pana in 2010 se asteapta ca numarul acestora sa creasca la 1.500.000 de autovehicule.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea