Social

#ue #second hand #taxa auto #proprietate #taxa de poluare

Proprietarii de masini inmatriculate inainte de 2007 ar putea scapa de taxa de prima vanzare

Posesorii de autovehicule inmatriculate inainte de anul 2007 ar putea fi scutiti de plata taxei de prima vanzare auto, a anuntat ieri premierul Victor Ponta, in cadrul unei interventii televizate.

"Trebuie sa incercam sa indreptam aberatiile, iar prima dintre aberatii era referitoare la masinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, inainte sa intram in Uniunea Europeana. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro si plateste o taxa de 3.000 euro, sigur ca e o aberatie", a declarat Ponta la Realitatea TV.

Taxa de prima vanzare este perceputa cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate in Romania a unui automobil second hand si pentru care nu a fost achitata taxa de poluare.

Plata taxei a fost suspendata pana la finalul anului 2012 din cauza unor dificultati administrative de colectare, iar fostul Executiv a decis ca persoanele care deja au achitat-o isi pot primi banii inapoi. De la 1 ianuarie 2013, taxa de prima vanzare auto a devenit din nou obligatorie.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea