Social

#avort #intrerupere de sarcina #proiect de lege

Proiect legislativ: Avort doar pe baza certificatului emis de psiholog

Deputatii PDL Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu au initiat recent un proiect legislativ, care vizeaza modificarea legea avortului si care a fost deja postat pe site-ul Camerei Deputatilor, anunta gandul.info.

Daca pana in prezent intreruperea de sarcina era un act voluntar consimtit intre pacienta si medicul ginecolog, prin aceasta lege se doreste ca pe viitor femeile sa apeleze si la un psiholog inainte de a face avort.

Concret, femeile nu vor putea face avort fara un certificat emis de psiholog, dupa ce in prealabil au fost la cel putin o sedinta de consiliere.

In cadrul sedintei respective, femeia va fi informata despre ceea ce presupune un avort si se va uita la ecografia copilului pe care il poarta in pantece. Dupa aceasta sedinta, femeiea va trebui sa astepte cinci zile, timp in care se va gandi la ceea ce a aflat in timpul intalnirii cu psihologul si se va decide daca va pastra sau nu copilul. Ea va putea face avort abia trecerea acestui interval de timp.

foto : arhivafoto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea