Social

#proiect de lege #taximetristi #buton de panica #geamuri despartitoare

Proiect de lege: Taximetristii, obligati sa-si monteze butoane de panica si geamuri despartitoare

Soferii de taxi sunt revoltati din cauza unui proiect legislativ care, daca va primi unda verde in Parlament, ii va obliga sa-si monteze in masini butoane de panica si geamuri despartitoare.

"Proiectul prevede ca taxiurile sa fie dotate cu un buton de panica, intr-un loc usor accesibil, o legatura directa, o instalatie ce va fi in legatura cu 112, probabil si cu dispeceratul companiei si bineinteles sofer sa fie protejat de un geam dintr-un material dur, plexiglas probabil. Proiectul mai prevede si faptul ca taximetristii sa aiba cinci ani de experienta si masina sa aiba o anumita vechime, sa nu mai poata fi folosite masini foarte vechi", a spus deputatul PDL Florian Geanta, citat de newsiasi.ro.

Desi geamurile despartitoare au un rol de protectie, taximetristii nu sunt de acord cu ele. "Cheltuielile pe care le vom avea sunt enorme. (...) Nu se poate pune perete despartitor la masinile acestea. Sunt soferi mai inalti, mai scunzi, unii trebuie sa-si dea scaunul in spate", a declarat Daniel Tomuta, presedintele Camerei Taximetrisilor Arad.

Nici solutia montarii butoanelor de panica nu este agreata. "Vom fi obligati sa facem contract cu o firma de paza, nu cu Politia. Nu ne permitem sa avem cheltuieli in plus", a adaugat Tomuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea