Social

#zile lucratoare #zi lucratoare #sambata

Proiect de lege: sambata ar putea deveni zi lucratoare

Un nou proiect de lege, initiat de un deputat PNL, prevede ca ziua de sambata sa devina lucratoare.

Acesta a fost anuntul facut marti de catre seful Serviciului de Comunicare al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu. Deputatul PNL Dan Vilceanu sustine insa ca proiectul sau a fost inteles gresit si a venit cu noi lamuriri.

„Viitorul fost ministru PNL al Muncii vrea sa faca sambata zi lucratoare! Hai ura!”, a scris seful Serviciului de Comunicare al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu, pe Facebook.

„Circula o informatie, interpretata stupid de niste pesedisti, asupra careia vreau sa fac niste precizari: Nu am depus nici un proiect in care sambata devine zi lucratoare. Proiectul de lege pe care l-am propus nu schimba cu nimic programul de lucru de 40 de ore, ci se refera strict la orele suplimentare care sunt si raman optionale. Proiectul pe care l-am depus nu impune obligatii nici pentru angajati, nici pentru angajatori, ci doar permite celor doua parti sa isi faca programul asa cum doresc. Astfel, angajatorii isi rezolva problema deficitului de personal in perioade aglomerate, iar angajatul primeste mai multi bani daca doreste lucreze intr-o zi de repaus. Repet, orele suplimentare sunt optionale, angajatul alege daca lucreaza sau nu, angajatorul nu-l poate obliga, iar proiectul meu nu schimba acest lucru. Ofera doar posibilitatea platii in bani si nu cu timp liber in cazul in care orele suplimentare sunt prestate intr-o zi de repaus saptamanal”, a scris, Dan Vilceanu, pe Facebook. Deputatul PNL a mai spus ca acest proiect a fost realizat deoarece, in ultima perioada, tot mai multi angajatori s-au plans ca duc lipsa de forta de munca. „Proiectul este pe circuitul parlamentar si eu sper ca toti colegii vor citi cum trebuie si vor intelege ca acesta este si un raspuns la solicitarile din piata si vine pe un deficit urias al fortei de munca. Recent, Guvernul a suplimentat cu 10.000 de persoane contingentul de lucratori pe piata fortei de munca din Romania. In plus, angajatorii se plang ca au zeci de mii de locuri de munca neocupate. Viziunea mea asupra politicii in domeniul muncii in Romania este de simplificare si flexibilizare a pietei muncii.”, a mai spus Dan Vilceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea