Social

#bugetari #program de lucru bugetari #salariati

Programul de lucru al bugetarilor ar putea fi modificat

Programul de lucru al salariatilor din sectorul bugetar ar putea fi modificat. Astfel, daca pana in prezent bugetarii lucrau in intervalul orar 8.00 -16.00, acestia ar urma sa lucreze intre 9.00 si 17.00, in vederea alinierii la normele Uniunii Europene.

"Este o recomandare a primului-ministru, in vederea alinierii la normele UE. La nivelul Guvernului, angajatii vor lucra in intervalul orar 9.00-17.00, dar fiecare institutie, in functie de specificul activitatii, poate opta totusi pentru propriul program optim de functionare, precum intre orele 8.00-16.00. Recomandarea premierului este insa pentru un program de lucru aliniat normelor UE", a declarat Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

In luna februarie, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a solicitat armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului, "pentru optimizarea activitatii si a comunicarii interinstitutionale".

Tot atunci, Secretariatul General al Guvernului a emis o circulara prin care se stabilea ca programul de lucru al angajatilor din sectorul bugetar sa fie intre orele 8.00 si 16.00. Guvernul a precizat atunci ca masura va fi aplicata strict pentru ministere, aparatul de lucru al Executivului si institutiile publice subordonate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea