Social

Programul „after-school” se dezvolta in Capitala

Elevii din familii cu probleme sociale si cu risc de abandon scolar vor putea fi inscrisi intr-un program de supraveghere si indrumare chiar la scoala unde sunt inscrisi. Patru centre "after-school" au fost inaugurate ieri in Capitala, la scolile generale numarul 25, numarul 4, numarul 58 si numarul 26 din sectorul 2 .

"Atat elevii, cat si parintii vor fi consiliati. Majoritatea copiilor de la scoala noastra stau singuri dupa ore si au nevoie, in primul rand, sa invete sa comunice si sa socializeze", a precizat directorul Scolii Generale nr. 25, Maria Stoica.

In fiecare unitate de inva ­ta­mant din program vor fi se­lec­ tati cate 30 de elevi din cla­­­s­e­le I-­VIII care vor fi supra­ve­­­gheati du­pa orele de curs, in­dru­ma­ti sa-si faca te­­mele, dar si antrenati in diverse ac­ti­vitati re­creative.

In cele 41 de scoli din sectorul 2, aproape 1.000 de elevi sunt repetenti din cauza absenteismului. "Mie imi place sa desenez, dar si sa ma joc pe calculator, si o sa vin aici cu colegii mei de clasa", a spus Gabriel Trandafir, elev in clasa a III-a la Scoala nr. 25.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea